Matematik

Skæringspunkt mellem f(x)=sin(x) og g(x)=0,5

06. december 2012 af charlie1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer alle :) 

Jeg sidder og skal finde skæringspunkt mellem f(x)=sin(x) og g(x)=0,5, men idet jeg laver en ligning for at finde x-koordinaterne dertil, kommer der et underligt svar ud.

 

Jeg spørger derfor: Hvad er det der sker når man finder skæringspunkt mellem de to angivne funkioner?

 

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2012 af SuneChr

Man har    sin π/6 =  sin 5·π/6  = 1/2

Husk at medregne periodiciteten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

  f(x) = sin(x), g(x) = 0.5

Skæring ml. graferne til funktionerne

    f(x) = g(x)

    sin(x) = 0.5 

       heraf skal x isoleres

  


Svar #3
06. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

tak for svar :) men som nævnt ved jeg godt at det er det jeg skal gøre og jeg spørger hvorfor der ikke kommer et tal ud? 

 

på forhånd tak :)


Svar #4
06. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

#1 skal jeg forstå det som sin(π/6) =  sin( (5·π)/6 ) = 1/2? 

 

vil det sige at de er hinandens omvendte?

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2012 af lahol (Slettet)

Mener du, hvorfor der ikke kommer decimaltal men eksakte værdier?


Svar #6
06. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

#5 nej, det giver x=360*n3(pi*bla bla) osv. ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2012 af lahol (Slettet)

Jeg kunne forestille mig at det har noget at gøre med at der er uendelige løsninger.

Hvis du forestiller dig en sinuskurve ( sin(x) ), topper den i -1 og 1. En funktion (linie) med værdien 0,5, vil gå vandret igennem alle toppene på sinuskurven. Alle disse skæringspunkter vil være løsningen. Prøv at tegne det på din lommeregner, så bliver det måske klarere :).


Svar #8
06. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

arh, tak for hjælpen alle sammen :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er uendeligt mange løsninger til ligningen sin(x) = 1/2 , og i #1 fik du de to løsninger i intervallet [0;2π[ . Benyt så, at funktionen sin(x) er periodisk med perioden 2π til at finde samtlige løsninger til ligningen.


Svar #10
06. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

hvordan forklarer jeg dette: Man har    sin π/6 =  sin 5·π/6  = 1/2 ud fra enhedscirklen ?

 

på forhånd tak :9


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2012 af SuneChr

I  1.kvadrant vil vinklen π/skære enhedscirklen i  (cos π/6 ; sin π/6) = (1/2·√3 ; 1/2)

I  2.kvadrant vil vinklen 5π/6  skære enhedscirklen i  (cos /6 ; sin /6) = (- 1/2·√3 ; 1/2)

De to vinkler ligger symmetrisk m.h.t. y-aksen, og sin-værdien er  y-værdien til skæringerne.

 


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem f(x)=sin(x) og g(x)=0,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.