Matematik

ligning

06. december 2012 af avengers (Slettet)

 jeg har fået en ligning som lyder

5x - (2+6x) = 3 - (2-3x) - (5-x)

hvordan finder jeg x,?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2012 af peter lind

gang parenteserne ud

flyt alt med x over på venstre side alt med tal over på højre side


Svar #2
06. december 2012 af avengers (Slettet)

 stemmer dette opstilling med ligningen,?

5x - 8x + 3x - 5x = 3 - 2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

5x + -2-6x = 3-2+3x-5+x

reducer på begge sider:

-x-2=4x-4

flyt alt med x over på venstre side alt med tal over på højre side:

4-2=4x+x    <=>    2=5x    <=>    2/5=x

 


Svar #4
06. december 2012 af avengers (Slettet)

tak for hjælpen,


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.