Matematik

Hjælp til algebra opgave

07. december 2012 af ilovetumblr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Er der nogen her der kan hjælpe mig med at regne denne opgave?

 

Opgave A

Reducer udtrykket

1. (a+b)(a-b)+2b^2

2. (a+b)b

       a

a'et står under (a+b)b som en brøk

 

Håber I kan hjælpe mig.

God weekend

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2012 af JonasMcc (Slettet)

I den første benytter du at (a+b)(a-b) = a2 - b2. Herefter reducerer du ledvis. 

I den anden ganger du ind i parentesen og dividerer nævneren op i begge led i tælleren. 

(ab + b2) / a = b + b2/a


Svar #2
07. december 2012 af ilovetumblr (Slettet)

JonasMcc: Kan du vise hvordan du regner stykket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2012 af JonasMcc (Slettet)

(a+b)(a-b) + 2b2 = a2 - b2 + 2b2 = a2 + b2

((a + b)b)/a = (ab + b2) / a = b + b2/a  


Skriv et svar til: Hjælp til algebra opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.