Matematik

Bestem x-værdien i potensfunktion

08. december 2012 af kris1996 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har siddet længe og prøvet at finde ud af hvordan man finder x-værdien i en potensfunktion når man har y-værdien, min opgave ser sådan her ud:

y = 6,2 * x ^ 1,34
Bestem x-værdien når y = 12,7

Altså:
12,7 = 6,2 * x ^ 1.34

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg kan finde x?

Jeg håber nogen kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2012 af LubDub (Slettet)

y = 12,7 ⇔ 12,7 = 6,2 • x1.34  ⇔ 12,7/6,2 = x1.34⇔ x = ..

 


Svar #2
08. december 2012 af kris1996 (Slettet)

Jeg skulle gerne have resultatet til at være 1,7 og det tror jeg ikke jeg kan få det der til, eller er det mig der tager fejl? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

6,2 · x1,34 = 12,7

Divider med 6,2 på hver side og uddrag så den 1,34-te rod:

x = (12,7/6,2)1/1,34 ≈ 1,7076


Svar #4
08. december 2012 af kris1996 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, du har lige reddet min næste uge :-)))


Skriv et svar til: Bestem x-værdien i potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.