Matematik

Linjer og ligninger - Hjælp :((

09. december 2012 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg skal begrunde at de to linjer er parallelle

Linje 1: -x+4y-1=0

Linje 2: y=  1/4 x+3

De to linjer må jo være parallelle, hvis a1 = a2 (den samme hældning). Eller tager jeg helt fejl?
Hvordan regner man det ud?
 

Jeg håber, at i vil hjælpe

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af mathon


              Linje 2:   -x + 4y - 12 = 0            dvs  samme normalvektor

eller

              Linje 1:     y = (1/4)x + (1/4)        dvs samme hældningskoefficient

 


Svar #2
09. december 2012 af snilo (Slettet)

Hvordan det? :-) Kan du vise en udregning?


Svar #3
09. december 2012 af snilo (Slettet)

Hvordan aflæser du hældningen/normalvektoren?
Kan du forklare hvordan man ændrer ligningen på den måde? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

Metode 1 - vise de har samme normalvektor

    Linje 1: - x + 4y - 1 = 0

    Linje 2: y =(1/4)x + 3 ⇔ (1/4)x - y + 3 = 0 ⇔ -x + 4y - 12 = 0

            nl1 = [-1,4]  nl2 = [-1,4] 

              Dvs. parallelle

Metode 2 - vise de har samme hældningskoefficient

    Linje 1: - x + 4y - 1 = 0 ⇔ 4y = 1 + x ⇔ y = (1/4)x + (1/4)

    Linje 2: y =(1/4)x + 3 

               al1 = 1/4    al2 = 1/4

              Dvs. parallelle


Svar #5
09. december 2012 af snilo (Slettet)

MANGE TAAAAAAAAAAAAK :D


Skriv et svar til: Linjer og ligninger - Hjælp :((

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.