Matematik

Lineær Funktion

09. december 2012 af thomasni (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEJ

Jeg har brug for hjælp til nedenstående opgave: 

 

Omkostningerne ved produktion af en vare kan beskrives ved en lineær funktion f (x) = ax + b , hvor x angiver den producerede mængde i stk., og f (x) angiver omkostningerne i kr.
Det oplyses, at omkostningerne ved en produktion på 100 stk. er 5.000 kr., og at omkostningerne ved en produktion på 200 stk. er 8.000 kr.

a) Bestem en forskrift for funktionen f (x) .

 

Mange tak på forhånd

mvh.  Jacob


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

Du har fået givet to punkter, der opfylder en og samme lineære funktionsmodel. Hvordan bestemmer man hældningskofficienten, når man har to punkter? hhv. (100, 5000) og (200, 8000) 

 


Svar #2
09. december 2012 af thomasni (Slettet)

A = (Y^2-Y^1)/(X^2-X^1) = ?Y/?X = (Ændring Y)/(Ændring X) = A

B = Y1 - (A*X1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

Det hele skal nu betegnes med små bogstaver, og det skal være Δy/Δx. Ellers er det korrekt. Indsæt de givne punkter, og du kan opskrive den efterspurgte forskrift. 


Svar #4
09. december 2012 af thomasni (Slettet)

A = 8000-5000/200-100 = Δ3000/Δ100 

 

Kan ikk komme videre herfra, kan ikk huske hvordan man udregner Δ


Svar #5
09. december 2012 af thomasni (Slettet)

(8000-5000)/(200-100) = 30 

 

dvs. a = 30 kan dette være rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

Ja.

Det skrives:

a = Δy/Δx = (8000-5000)/(200-100)=30


Svar #7
09. december 2012 af thomasni (Slettet)

TAK FACIT ER HERMED: f(x):30x+2000


Skriv et svar til: Lineær Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.