Matematik

Færdighedsregning opgaver

10. december 2012 af Tina12453 - Niveau: 9. klasse

Hej er lidt usikker på nogle af disse opgaver:

Opg 1.

En af dine venner tænker på tallene 7, 9, 13 og 16

Hvor mange forskellige tal-muligheder skulle der mindst være for

at sansynligheden for et rigtigt gæt er mindre end 20% ? = Jeg får det til 8 tal-muligheder

Opg 2.

30% af et beløb er 900 kr. Hele beløbet er ___________ kr. ?

Opg 3.

Bo og Ib skal dele 60 kr., sådan at Bo får 16 kr. mere end Ib. Bo får så ________ kr. ?

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2012 af uzzy (Slettet)

Opgave 2:

Til at starte med skal man finde hvad 1 % procent ad 900 er: 900/30=30, nu ved vi så hvad 1 % er. For at udregne hele beløbet siger vi bare 100*30=3000kr. Så hele beløbet er 3000

 

Opgave 3: 

Hvis de skal dele 60 kr så Bo får 16 kr mere, deler man først 60 kr i to halve, det giver så 30 kr. Hvis Bo så skal have 16 kr mere skal du på lægge 16 til 30, hvilket giver 46 kr. '

 

Håber det hjalp lidt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2013 af 123434 (Slettet)

l+16=b

b+l=60

2b+l-l-16=60

2b-16=60

2b=76

b=38

Bo får 38 kr og Ib får 22 kr


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svaret for Opg 3 i #1 er forkert. Besvareren har glemt at forskellen på 16 også skal deles mellem de to.

Den korrekte løsning er givet i #2.


Skriv et svar til: Færdighedsregning opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.