Matematik

Ligninger med parenteser

10. december 2012 af hjælptak123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner man lingninger med parenteser? Som denne her: 3x + 7 - (x +3y - 7) - 2y - 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en ligning. Hvis du skal reducere, hæver man parenteserne ved at benytte reglerne for at hæve plusparenteser og minusparenteser.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2012 af LubDub (Slettet)

Husk

   - (a - b) = - a - (-b) = - a + b

   -(a + b) = - a - b


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2012 af HHHHHHHHHHHHHHHHH (Slettet)

Der er tale om en minusparentes. Når en minusparentes bliver fjernet, skifter alle led inde i parentesen fortegn ;) så der vil stå -x -3y +7

Dvs.

3x + 7- x -3y +7 - 2y -3 


Skriv et svar til: Ligninger med parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.