Matematik

MATEMATIK

11. december 2012 af Julielin (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen der kan leve det for kan ikke finde ud af det :(



OPGAVE 1 )

En dieselbil  er dyere i indkøb end en tilsvarende med benzinmotor. Til gengæld koster dieselolie mindre pr. liter end benzin.  Jensens drømmebil koster 180.000 kr. med benzinmotor og 220.000kr med dieselmotor. jensen regner med at køre ca. 300.000 km, i bilen. dieselbilen kører 20 km pr. liter olie á 6,50 kr. mens benzinudgaven kører 15 km. pr liter á 7,80 kr.
 

A) Hvad koster det jensen i anskaffe og brændstof at køre 200.000 km i dieselbilen ?

B) opstil ligninger for sammenhæng mellem udgift og antal kørte km i de to biltyber.



OPGAVE 2 )

Lav en opsavatonssæt i hvor meget eleverne bruger tid på deres lektier der efter besvær nedstående spørgsmål

A) hvad er obsavationsættes størrelse?

B) Hvor lang tid bruger eleverne i gennemsnit pr. uge til lektier?

C) Hvor mange procent af eleverne bruger 3 timer eller derunder ? <3
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af hesch (Slettet)

Opgave 1B:

U = udgifter(kr.)    D = kørt distance(km)

a)   Diesel:  U = 220000kr + D/20km*6,50kr.

b)   Bensin:   U = 180000kr + D/15km*7,80kr

Opgave 1A:

Indsæt D = 200000km  i a)

 


Svar #2
11. december 2012 af Julielin (Slettet)

Tusind tak kan du os hjælpe mig med opgave 2 <3 :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2012 af hesch (Slettet)

Der mangler nogle data at arbejde ud fra.


Svar #4
11. december 2012 af Julielin (Slettet)

nåårh okay men hvordan trykker jeg det her ind på lommeregner ? <3a)   Diesel:  U = 220000kr + D/20km*6,50kr.  =

b)   Benzin:   U = 180000kr + D/15km*7,80kr =


Svar #5
11. december 2012 af Julielin (Slettet)

i opgave 2  kan du bruge det her data ? <3

Timer pr. Uge  0 1 2 3 4 5 6 7
Antal elever         20 58 62 105  85   23  12       5   


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2012 af hesch (Slettet)

Kender ikke din lommeregner, men for de fleste TI-lommeregnere tastes det som f.eks:

180000 + 200000 / 15 * 7,80 =  

Ellers kan du google manualen.


Svar #7
11. december 2012 af Julielin (Slettet)

Vil du ikke beregne resultatet for mig da min lommeregner ikke dur til det ? <3


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2012 af hesch (Slettet)

Opgave 2:

A)  Tror det er antallet af elever ??   ( læg sammen )

B)  Beregn  ( 0*20 + 1*58 + 2*62 + ..... + 7*5 ) / antal elever

C)  Beregn  ( 0*20+ 1*58 + 2*62 + 3*105 ) / antal elever * 100%


Svar #9
11. december 2012 af Julielin (Slettet)

Tusind tak <3


Svar #10
11. december 2012 af Julielin (Slettet)

Men hvad er resultatet for den er da jeg ikke kan gør det på min lommerregner 

a)   Diesel:  U = 220000kr + D/20km*6,50kr.

b)   Bensin:   U = 180000kr + D/15km*7,80kr
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2012 af hesch (Slettet)

#8:  Undskyld, fejl:

C)  Beregn  ( 20 + 58 + 62 + 105 ) / antal elever * 100%


Svar #12
11. december 2012 af Julielin (Slettet)

Vil du ikke give mig resultatet til alle de opgaver

 Opgave 1 ) 

a)   Diesel:  U = 220000kr + D/20km*6,50kr.

b)   Bensin:   U = 180000kr + D/15km*7,80kr


Opgave2 )
A)  Tror det er antallet af elever ??   ( læg sammen )
B)  Beregn  ( 0*20 + 1*58 + 2*62 + ..... + 7*5 ) / antal elever
C)  Beregn  ( 20 + 58 + 62 + 105 ) / antal elever * 100%


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. december 2012 af LubDub (Slettet)

12# det skal du da selv prøve at regne ud :)


Svar #14
11. december 2012 af Julielin (Slettet)

Jamen det kan jeg ikke på min lommeregner :( har kun 5 min så skal den afleveres vil du ikke være sød plisss


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. december 2012 af hesch (Slettet)

#13:    . . . . . .  i stedet for at bruge tid på at oprette nye tråde om det samme .


Svar #16
11. december 2012 af Julielin (Slettet)

vil i ikke nok være sød, kan virkelig ikke derfor jeg spørg 


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. december 2012 af hesch (Slettet)

#14:  Kan du ikke addere, gange, osv.  " i hånden" ( med blyant papir ). Regnestykkerne er jo ikke sindssygt svære.

Endvidere er der en lommeregner på din PC i mappen "tilbehør".


Svar #18
11. december 2012 af Julielin (Slettet)

okay har regnet alle ud men hvad mener du med den her :) 

B)  Beregn  ( 0*20 + 1*58 + 2*62 + ..... + 7*5 ) / antal elever


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. december 2012 af LubDub (Slettet)

B)

(0 • 20 + 1 • 58 + 2 • 62 + 3 • 105 + 4 • 85 + 5 •23 + 6 • 12 + 7 • 5) / (20 + 58 + 62 + 105 + 85 + 23 +12 + 5) = ..


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. december 2012 af hesch (Slettet)

( 0 timer * 20 elever + 1 time * 58 elever + ....... ) elevtimer / antal elever = gennemsnitligt antal timer


Skriv et svar til: MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.