Matematik

HJÆLP! HASTER! MATEMATIK

11. december 2012 af Imanalkole - Niveau: C-niveau

Sådan lyder opgaven:

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion:

f(x) = ax + b

Hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i meter). Det oplyses, at f(2,9) = 19  og f(8,7) = 76.

a. Bestem forskriften for f

b. Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfrie periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.

 

JEG HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2012 af SuneChr

Vi indsætter det kendte i forskriften

(I)    19 = 2,9·a + b

(II)   76 = 8,7·a + b

Sig   (II) - (I)  og find a.

Find dernæst b ved indsættelse af a i (I) eller (II) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2012 af LubDub (Slettet)

a)   f(x) = a • x + b,  f(2.9) = 19 og f(8.7) = 76 

      dvs. grafen for f går gennem punkterne (x1, y1) = (2.9, 19) og (x2, y2) = (8.7, 76)

        a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (76 - 19) / (8.7 - 2.9) = ..

        y = a • (x - x1) + y1

b)    for y = 40: a • (x - x1) + y1 = 40 ⇔ x = ..


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2012 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
11. december 2012 af Imanalkole

Tusind Tak Alle sammen :-)


Skriv et svar til: HJÆLP! HASTER! MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.