Matematik

2. ordens diff.ligninger

11. december 2012 af LeftManatee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her med et bevis, og skal forklare hvilke forskellige regler der bliver brugt, til at omforme en 2. ordens differentialligning. Og jeg sidder desværre lidt fast.

Trinene er: (jeg har sat parantes om de opløftede tal, for at det skulle være nemmere at se her.. )

y''=(k^2)*y (minus med (k^2)*y)

y''-(k^2)*y=0 (gange med integrationsfaktoren e^kt)

y''*(e^kt)-(k^2)*(e^kt)*y=0 (addere med 0 i form af (y'*k*(e^kt))-(y'*k*(e^kt)))

y''*(e^kt)+y'*k*(e^kt)-y'*k*(e^kt)-(k^2)*(e^kt)*y=0 (herefter er jeg lost..)

(y'*(e^kt))'-(y*k*(e^kt))'=0

(y'*(e^kt)-y*k*(ekt))'=0

y'*(e^kt)-y*k*(e^kt)=c (c er en konstant)

y'-k*y=c*(e^kt)

 

Hjælp! Be om!

 


Skriv et svar til: 2. ordens diff.ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.