Matematik

Komplekse tal - Rv form

11. december 2012 af ToodleDoo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skriv følgende tal på formen rv :

(1) 1-i√3

(2) -6+i2√3

 

Jeg kan desværre ikke finde noget om denne form i min bog. Kan I hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af peter lind

z = a+ib    r2 = a2+b2   a = r*cos(v), b = r*sin(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn modulus og argument for de angivne komplekse tal.

Hvis z = x + iy er det komplekse tal på rektangulær form, er dets modulus r givet ved r2 = x2 + y2 , og dets argument v er givet ved

cos(v) = x/r , og sin(v) = y/r , når r > 0 .


Svar #3
11. december 2012 af ToodleDoo (Slettet)

#1 og #2

Jeg forstår det desværre ikke helt. Vil I prøve at løse (1), så jeg herefter kan forsøge med (2)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv selv at indsætte

z = 1 - i√3 , x = 1 , y = -√3 , r2 = 12 + (√3)2 = 4, r = 2 , cos(v) = 1/2 , sin(v) = -(√3)/2 ⇒ v = 7π/4 .


Svar #5
11. december 2012 af ToodleDoo (Slettet)

#4

Hvor er det, at jeg skal indsætte det?

r2=x2+y2 eller hvad?

2=1-√3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man aflæser realdel x og imaginærdel y ud fra den rektangulære form, og man beregner så modulus r og argumentet v ved at indsætte i formlerne.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2012 af PeterValberg

Her er et udemærket dokument om emnet [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Rettelse til #4

Det skal ikke være v = 7π/4 . Man finder i stedet cos(v) = 1/2 , sin(v) = -(√3)/2 ⇒ v = 5π/3


Skriv et svar til: Komplekse tal - Rv form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.