Matematik

Sin og Cos..

13. december 2012 af napzter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Goddag.

Kan nogle hjælpe mig med denne opgave. Jeg skal lave nogle andre opgaver lignende denne, så det ville være super hvis jeg kunne få en komplet udregning, så jeg kan forstå det bedre og løse de andre opgaver. Mange tak.

 

Δ ABC er retvinklet med C = 90°. Beregn de manglende sider
og vinkler, når

1) A = 43° og c = 5
2) B = 25° og a = 19
3) c = 12,64 og b = 4,79 .


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af mathon

1)

                      b = c • cos(A)

                      a = √(c2 - b2)

                      B = 90º - A


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2012 af mathon

2)

                      c = a / cos(B)

                      b = √(c2 - a2)

                      A = 90º - B

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2012 af mathon

2)

                      c = √(a2 + b2)

                      A = cos-1(a/c)

                      B = 90º - A


Svar #4
13. december 2012 af napzter (Slettet)

Så:

1.

b = 2.8

a = 4.14

B = 47

 

2.

c = 19.17

b = 2.55

A = 65

 

3.

a = 11.7

A = 0.39 ?

B = ...

 

Jeg kan ikke få 3´ern til at gå op.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2012 af mathon

 

3)

korrektion:

                      a = √(c2 - b2) = √(12,642 - 4,792) = 11,6972 ≈ 11,70

                      A = cos-1(b/c) = cos-1(4,79/12,64) = 67,73º

                      B = 90º - 67,73º = 22,27º


Svar #6
14. december 2012 af napzter (Slettet)

TakK mann :)

Skriv et svar til: Sin og Cos..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.