Fysik

Beregning

13. december 2012 af kiiiim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået nogle opgaver som jeg skal udregne. 

Der er en enkel opgave som jeg ikke kan løse.

De ser sådan her ud:

Opg: 8.4.2

Vi vil i denne opgave beregne bremselængden af et tog, der kører med hastigheden 150km/h. Togets masse er 250tons. For at løse opgaven skal vi finde gnidningskraften mellem hjul og skinner. Den er giver ved udtrykket Fgnidning=U*Ft.

Fer er Ft tyngdekraften på toget, og u er gnidningskoefficienten for gnidning af stål mod mål. Denne gnidningskoefficient afhænger af noget af ståloverfladernes tilstand og kan variere mellem 0,4 og 0,8.

 

a) Find togets kinetiske energi, når det kører med hastigheden 190km/h

b)Find størelsen af det arbejde, som gnidningskraften skal udføre på toget for at bringe det til standsning.

c)Hvilken bremselængde ville du regne med, hvis du var togføre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2012 af mathon

a) Find togets kinetiske energi, når det kører med hastigheden 190 km/h = 52,7778 m/s

                     Ekin = (1/2) • m • v2

 

b) Find størrelsen af det arbejde, som gnidningskraften skal udføre på toget for at bringe det til standsning.

                 A = µ • m • g • s = Ekin = (1/2) • m • v2

 

c) Hvilken bremselængde ville du regne med, hvis du var togfører?

                      µ • g • s = Ekin = (1/2) • v2

                      s = (v2/2) / (µ • g)

                    


Svar #2
13. december 2012 af kiiiim (Slettet)

Mange tak. 

Skal lige spørge hvad g, s og v står for.


Skriv et svar til: Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.