Biologi

Biologisk proces hjælp!

14. december 2012 af d09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er dette korrekt forstået?? I forhold til hvad der sker, hvis et fremmedartet legeme bliver transplanteret ind i ens krop?? Altså hvis vævstyperne ikke passer mellem donor og modtager?? 

 

Makrofagen opdager at der er noget galt - at det fremmedartede legeme ikke passer til personens vævstype. 

Makrofagen tiltrækker T-hjælpeceller, har har et molekyle på deres overflade, der kan registrere det ukendte legeme/antigen

T-hjælpecellen deler sig og udskiller nogle stoffer. Stofferne tiltrækker B-lymfocytter

Antigenet binder sig til en receptor på b-lymfocytten og b-lymfocytten deler sig og udvikler plasmaceller og hukommelsesceller.

Antistofferne kobles til de ukendte antigener.

Det ukendte legeme bliver afstødt.  

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2012 af Dulugtergrimt

Tjooo, ret groft sagt kan du godt sige det på den måde. Dog er jeg uenig i, at B-lymfocytten (husk det store B!) binder antigenet. B-lymfocytten får som regel præsenteret sit antigen, når der er tale om en transplantation (da det som regel er proteiner vi taler om). Præsentationen foregår vha. T-hjælpercellen. Det er dog rigtigt, at B-cellerne differentierer til plasmaceller og laver antistoffer, som sætter sig på de fremmede antigener. Herefter foregår afstødelsen vha. nedbrydning af blandt andet blodårer i det transplanterede organ så dette mister sin blodforsyning og derfor dør.


Svar #2
14. december 2012 af d09 (Slettet)

Tak for dit svar! Jeg forstår det dog ikke helt, måske en anelse for kompliceret forklaret til mig :) Hvad ville du slette fra det jeg har skrevet længere oppe, og hvad ville du tilføje? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2012 af Dulugtergrimt

"Antigenet binder sig til en receptor på b-lymfocytten og b-lymfocytten deler sig og udvikler plasmaceller og hukommelsesceller." slettes.

"Antigenet præsenteres til T-hjælpecellen, der aktiveres. Herefter aktiverer T-hjælpercellen B-cellerne. B-cellerne deler sig og og udvikler sig til plasmaceller og hukommelsesceller. Plasmacellerne laver antistoffer" indsættes.


Svar #4
14. december 2012 af d09 (Slettet)

Tak, men hvor skal det indsættes? For jeg har jo skrevet længere oppe at T-hjælpecellerne bliver tiltrukket af makrofagen og dernæst deler T-hjælpecellerne sig og tiltrækker B-lymfocytter.


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. december 2012 af Dulugtergrimt

Det skal indsættes, hvor du sletter det, der står først i indlægget. Eventuelt kan du skrive "Herefter tiltrækker og aktiverer T-hjælpercellen B-cellerne."


Svar #6
14. december 2012 af d09 (Slettet)

Ok 1000 tak, jeg tror, at jeg har fundet ud af det nu :-) 


Skriv et svar til: Biologisk proces hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.