Matematik

ligning

15. december 2012 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

givet 2x2-3k2x-(k+32)=0,k=∈R

det oplyses at x=4 er løsningen

Beregn konstanten k

 

-3k2x-(k+32)=-2x2

-3k2-k-32=-2x

(-3k2-k-32)/-2=x

(-3k2-k-32)/-2=4

-3k2-k-32=-8

-3k2-k-24=0 denne løsning er falsk hvor går det galt for mig

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2012 af nielsenHTX

du har ikke indsæt x=4 nogen steder...ok i linje 4 men fra linje 1 til 2 er forkert

du skal løse 2*42-3k2*4-(k+32)=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2012 af mathon

 

                         2x2 - 3k2x - (k+32) = 0

                         242 - 3k24 - k - 32 = 0

                         32 - 12k2 - k - 32 = 0

                        -12k2 - k = 0

                        -12k(k + (1/12)) = 0

                          k ∈ {-1/12,0}


Svar #3
15. december 2012 af chpe04 (Slettet)

tak for det selvfølgelig kan jeg godt se det nu.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.