Matematik
ln ligning
15. december 2012 af
chpe04 (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
løs ligningen 3ln(2)+ln(x)-ln(x5)=ln(x/4)
har lidt problemer med denne
jeg er nået så vidt
ln(8•x)=ln(x5)+ln(x/4) men synes lige meget hvad jeg gør på højre side af lighedstegnet bliver det ikke nemt at regne med
og jeg ved , at resultatet er x=2
Svar #1
15. december 2012 af YesMe (Slettet)
3ln(2)+ln(x)-ln(x5)=ln(x/4) ...
ln(2^3)+ln(x^-4) = ln(x) - ln(4) ...
Så ..
ln(2^3*4) = ln(x^-3) ...
2^3*4 = x^-3 ...
(Skrevet fra iPhone)
ln(2^3)+ln(x^-4) = ln(x) - ln(4) ...
Så ..
ln(2^3*4) = ln(x^-3) ...
2^3*4 = x^-3 ...
(Skrevet fra iPhone)
Skriv et svar til: ln ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
