Matematik

Matematisk analyse af dobbelt henfald

15. december 2012 af meick1 (Slettet)

jeg skal lave en matematisk analyse af et dobbelt henfald med tilhørende koblende differentiel ligninger. jeg har valgt Cs -> *Ba -> Ba

se vedhæftede fil.

jeg er gået lidt i stå, og ved ikke rigtig hvad jeg skal nu! håber at der er nogen der kan hjælpe mig!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2012 af chr42 (Slettet)

Du kan jo gå i gang med at løse ligningerne, så du finder antallet af atomkerner af hvert materiale som funktion af tiden. Disse er ikke værre, end at du kan løse dem, hvis du bare starter fra en ende af.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2012 af mathon

som begyndes:

               dN1/dt = - k•N1

               ∫(1/N1)dN1 = ∫-kdt

               ln(N1) = -k•t + ln(No)

               N1 = No•e-k•t


Svar #3
15. december 2012 af meick1 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

men hvad er det der sker fra:

ln(N1) = -k•t + ln(No)

til: N1 = No•e^-k•t?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2012 af chr42 (Slettet)

Isolering af N1, ved at bruge e^x på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Matematisk analyse af dobbelt henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.