Matematik

To funktioner afgrænser et område

15. december 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find arealet. Kan nogen hjælpe med det? Der er tale om f(x) = 17 - x^2 og g(x) = 8?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2012 af peter lind

Hvilket areal ? Du skal sandsynligvis beregne ∫|f(x)-g(x)| dx mellem nogle grænser


Svar #2
15. december 2012 af mathbj (Slettet)

f(x) skærer x-aksen i -√17 og √17. Skæringen mellem de to funktioner er i -3 og 3. Der skulle være et område M, men jeg er lidt usikker på om det er under eller over g(x), men jeg tror det er under, så det bliver arealet fra x-aksen og op til der hvor g(x) skærer f(x). Og fordi det er sådan ville jeg også mene at man skal skrive udtrykket ∫g(x)-f(x) dx, men jeg kan tage fejl. Når jeg bruger maple vil den blot ikke finde en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2012 af peter lind

Der menes formodentlig så at du skal finde arealet mellem funktionerne med grnser i .3 og 3. I så fald skal du beregne ∫-33 f(x)-g(x) dx


Svar #4
16. december 2012 af mathbj (Slettet)

Hvis så at man går ud fra TI-89, hvordan skrives det så ind på lommeregneren? Integralet for √(17 - x^2) = [17x - (x^3/3)] og √(8) = [8]. Men kan du så forklare mig hvordan det skrives ind på cas? √((17x-(x^3/3))-(8),x,-3,3) er mit eget bud, men det er vist ikke rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2012 af peter lind

Jeg kender ikke din lommeregner, så det kan jeg ikke svare på. Integralet kan nemt beregnes med håndkraft. Du skal bruge ∫xndx = xn+1/(n+1)


Skriv et svar til: To funktioner afgrænser et område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.