Matematik

Rumfang

16. december 2012 af idax5351 (Slettet)

En gryde har rumfanget 25 liter                                                                         1 liter= 1000cm3

 

2/5 del af gryden fyldes med suppe.

beregn rumfanget af suppen i gryden. 

 

 

hvad gør jeg :)?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du beregner så 2/5 af grydens rumfang.


Svar #2
16. december 2012 af idax5351 (Slettet)

hvordan:)?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2012 af navn1994 (Slettet)

Lyder som 8 klasses matematik.

rumfanget er 25000 cm^3 i starten.

1/5 = 5000 cm^3

Dvs. 2/5 = 10.000 cm^3 hvilket er svaret.


Svar #4
16. december 2012 af idax5351 (Slettet)

nårrrh taaak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det er da korrekt, men der er da ingen grund til at omregne det til cm3

(2/5) · 25L = 2·25L / 5 = 2·5L = 10L


Svar #6
16. december 2012 af idax5351 (Slettet)

så kommer der urter i så rumfanget ( den samlede) bliver 19 liter grydens radius er 15 cm 

 

beregn grydens samlede indhold :)?

  hvordan:)?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Formuler spørgsmålet mere forståeligt. Du har lige skrevet, at det samlede rumfang er 19 liter.


Svar #8
16. december 2012 af idax5351 (Slettet)

Efter jeg så har beregnet rumfanget af suppen.

så kommer der urter i gryden så den samlede rumfang bliver 19 liter og grydens radius er 15, så skal jeg regne højden på grydens samlede indhold :)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis gryden har form af en cylinder, kan du så beregne højden h af en cylinder med cirkulær radius 15cm, så at rumfanget af cylinderen bliver 19 L = 19dm3 = 19000cm3 .


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2012 af mette48 (Slettet)

Rumfang = 2*π*r2*h

indsæt de kendte størrelser (husk de skal have samme enhed dm og dm3 eller cm og cm3

Isoler derefter h


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.