Matematik

Hjælp... ligning med to ubekendte...

25. september 2005 af Gymnasie-tøsen (Slettet)
Jeg skal løse ligningerne:
3(x^3–2x)+(x^2–1)x+6y=–4(0,5–x)(0,5+x)x-12
og
y^2+2x+5(y^2+3y)=(2+3y)(3+2y)

Svar #1
25. september 2005 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

Jeg ved godt hvordan man skal løse ligninger med to ubekendte, men det er bare fordi at jeg ikke ved hvad jeg skal gøre når der er alle de potenser. Er der nogle der kan hjælpe mig med det??

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2005 af HorseRider (Slettet)

Du skal simpelthen bare gange ind i parenteserne, og kende dine potensregneregler:

3(x^3–2x)+(x^2–1)x+6y=–4(0,5–x)(0,5+x)x-12

<=>

4x^3-7x+6y = -x+4x^3-12

<=>

-6x+6y+12

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2005 af HorseRider (Slettet)

Den sidste ligning skulle vist ikke have været med, men så kan den da i hvert fald regnes...

Svar #4
25. september 2005 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

Jeg forstår ikke lige det til sidst med hvordan du får potenserne væk??

Svar #5
25. september 2005 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

Nå, fandt ud af det alligevel... Men tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2005 af HorseRider (Slettet)

Godt du fandt ud af det... havde ikke lige mere tid til forklaring..

Skriv et svar til: Hjælp... ligning med to ubekendte...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.