Matematik

Største fælles divisor mere end 2 tal

17. december 2012 af givmigminopgave (Slettet)

Hej.

Er i denne uge igang med min srp, og har brug for lidt hjælp.

Jeg skal finde den største fælles divisor mellem 7 tal og ikke kun 2. 

Hvordan gør jeg? Ja, og så lidt god jul! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2012 af peter lind

find den største fælles devisor for de 2 første tal. Find dernæst største fælles devisor af resultatet ad den første beregning og det næste tal, fortsæt på den måde til du har været igennem alle tal


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2012 af mette48 (Slettet)

eller opløs tallene i primfaktorer


Svar #3
18. december 2012 af givmigminopgave (Slettet)

Peter lind, forstor ikke, hvilken formel bruger du? eller hvad er det præcist du gør? 

Mette, hvordan opløser jeg da flere tal i primfaktorer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2012 af peter lind

Jeg har læst din opgave som at du kendte en metode til at finde største fælles devisor. Du kan bruge Mettes metode. Du går systamatisk primtallene igennem til du har fået tallet opløst i faktorer. En mere raffineret metode er brug af Euklids algoritme. Hvis du ikke kender den skal du i første omgang holde dig væk fra den.


Svar #5
19. december 2012 af givmigminopgave (Slettet)

Kan du evt. komme med et eksempel hvor du finder den største fælles divisor af en 4, 5 tal? ville være en stor hjælp, da matematik ikke er min stærke side :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2012 af SuneChr

Største fælles divisor for  { 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 }

 21

 31

 4  = 22

 51

 6  = 2·3

 71

 8  = 23

 9  = 32

10 = 2·5

Udtag alle tallene i deres højeste potenser og gang disse tal med hinanden.

Største fælles divisor      23·32·5·7


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Største fælles divisor for to hele tal er det største hele tal, der er divisor i begge tallene.

Største fælles divisor for { 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 } , der indeholder fire primtal, er tallet 1.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. december 2012 af SuneChr

# 6    Det er noget vrøvl. Det her er mindste fælles mangefold  for  { 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 } .

Altså det mindste tal, hvori alle tal i mængden går op. Det var jo ikke det, der blev spurgt om.

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. december 2012 af mette48 (Slettet)

84, 875 og 1260

opløser i primfaktorer ved at se hvad der går op i tallene. Dette kan gøres systematisk ved at starte med de mindste i rækken af primtal. Det kan også gøres i tilfældig rækkefølge.

84=2*42=2 * 2*21=2 * 2 * 3*7

875=25*35=5*5 * 5*7

1260=60*21= 3*2*2*5 * 3*7

Det største tal, der går op i alle tallene findes ved at se på rækken af primtal

84=2 * 2 * 3*7

875=5*5 * 5*7

1260=3*2*2*5 * 3*7

7 er det eneste tal der går igen alle stederne, så det største tal, der går op i 84,875 og 1260 er 7


Svar #10
20. december 2012 af givmigminopgave (Slettet)

10=2*5
15=3*5
25=5*5
35=7*5
75=15*5=3*5*5
105=7*15=7*3*5
145=5*29
230=2*115=23*5

altså er den største fælles divisor 5? korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Største fælles divisor mere end 2 tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.