Matematik

Hjælp til at finde min fejl

17. december 2012 af flopper (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg skal udregne nogle konstanter, hvilket har jeg gjort med nogle formler jeg har fået af min matematiklærer. Men for at jeg kan lave en graf over en ligning de to konstanter er med i, er det vigtigt at K (den første konstant) er mindre end K(den anden konstant). Det er bare sådan at det er den ikke, men de bør den være. Jeg har regnet det efter mange gange, men jeg kan simpelhen ikke finde fejlen. 

Her er hvad jeg har lavet:


Gennemsnitlig max plasma blandt voksne, Tmax= 7,8 ng/ml
T1/2=2,1 time.

K beregnes med ligning (20)

t1/2=ln2/K

Tallene sættes ind i ligning (20)

2,1=ln(2)/K↔K=ln(2)/2,1↔K=0,33007

Ka beregnes med ligning (16)
tmax=1/(Ka-K) * ln(Ka/K)

Funktionen Solve bruges på TI-89, K_a  isoleres og beregnes;

Solve(7,8=1/(Ka-0,33007)*  ln*(Ka/0,33007),Ka
Ka=0,045466

Ka bør være større end K, da Ka  er hastigheden for absotionen fra maven til blodet og K er hastigheden for eliminationen. Når K er større end Ka, elimineres medicinen hurtigere end den når at blive absorberet til blodet.


Det er ret forvirrende når det er sat ind her, derfor har jeg vedhæftet et dokument hvor der står det samme, bare rigtigt sat op. 

Det ville være fantastisk hvis nogen kunne hjælpe. 

 

Vedhæftet fil: Konstanter.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er tmax? Er det det samme, som du kalder Tmax ovenfor?


Svar #2
18. december 2012 af flopper (Slettet)

Ja, det er det, 7,8 som bare burde kunne indsættes i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men det er i ng/ml ? Skal det ikke sættes i relation til for eksempel A0 der måles i mg ?


Svar #4
18. december 2012 af flopper (Slettet)

Det står der ikke noget om, i det eksempel jeg har kigget på sætter de ligesom jeg bare Tmax ind. A0 skal først bruges senere. 


Skriv et svar til: Hjælp til at finde min fejl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.