Matematik

løs ligningen

18. december 2012 af miabrønnumjensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg sidder her og er gået i stå, kan ikke huske hvordan man løser ligninger:(

det er min aflevering til i morgen, så jeg ville påsskønne hvis i kunne hjælpe mig.

ligningen lyder sådan her:

løs ligningen (x^2-25)(x+2)(2x-6)=0

håber der er nogen som kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2012 af mathon

 

                     (x2-52)(x+2)(2x-6) = 0

                     2(x-5)•(x+5)(x+2)(x-3) = 0      og brug nul-reglen

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Det er nået tid siden, jeg har løst en andengradsligning. Dog vil jeg prøve at hjælpe (er dog ikke helt sikker):

En andengradsligning er lig med 0, hvilket vil sige, at panteserner skal være lig 0.

Vi kan derved udregne, at parentesen (x+2), x må derved være (-2).

Parentesen (2x-6), x må være (3),

Den sidste parentes menes ikke at udregnes.

Svaret er dermed, x = -2 og 3

Du kan ellers bruge  formlen for andengradsligningen (søg evt. på nettet)

Mvh

 


Svar #3
18. december 2012 af miabrønnumjensen (Slettet)

mange tak skal i have:)

 


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.