Matematik

2. ordens dif.lign.

18. december 2012 af rikke1501 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa igen! Jeg prøver igen :-)

Der er her tale om denne dif.lign:
my''+λy'+ky=0

Er der nogen der har en idé om om det er muligt at sammenligne den teoretiske løsning med en målt stedfunktion, på anden måde end ved brug af komplekse tal?
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af mathon

under udledningen bruges komplekse tal

men løsningen til
                                     f ''(t) + 2λ•f '(t) + ω2•f(t) = 0
   er for ω>λ
                                     f(t) = e-λt(c1•cos(√(ω2- λ2)·t) + c2•sin(√(ω2- λ2)·t)) = A•e-λt•sin(μ·t + φo)

                                                                                                   A = √(c12 + c22)         μ2 = ω2- λ2


Svar #2
18. december 2012 af rikke1501 (Slettet)

Jeg er ked af at skal spørge om en hel masse men jeg er simpelthen sådan i tvivl om hvad c1 og c2 er :/

Tak for at du tager dig tid til at hjælpe! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2012 af peter lind

Det er integrationskonstanter


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2012 af mathon

 

                                   my ' ' + λy' + ky = 0    

har løsningen
                                   y = A•e-(λ/(2m))·t • sin(μ·t + φo)          for √(k/m) > (λ/(2m))

                                               
                                                                                    µ = (1/(2m))•√(4mk - λ2)


Svar #5
18. december 2012 af rikke1501 (Slettet)

Tusind tak begge! Jeg tror måske jeg kan finde ud af det nu! ;-)


Skriv et svar til: 2. ordens dif.lign.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.