Matematik

Har 2 opgaver der driller mig lidt

18. december 2012 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opg 3

I en termobeholder er der 0,500 kg vand med temperaturen 16,0°C. Vi opvarmer et lod til 100 °C og nedsænker det i vandet. Loddets masse er 0,100 kg. Efter et stykke tid har vandet og loddet opnået samme temperatur, nemlig 19,5°C.
Hvilket metal kan loddet være lavet af?

opg 4

Vand til te sættes over på komfuret. En aluminiumgryde på 0,6 kg fyldes med 2 liter vand og står et øjeblik. Starttemperaturen måles til 17°C.

Hvor meget energi skal der bruges for at varme vandet (og gryden) op til kogepunktet?
Hvad koster det at varme vandet (og gryden) op, hvis nyttevirkningen af komfuret er 78%?

NB: En kWh koster ca. 1,50 kr.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2012 af NejTilSvampe

Det hører under fysik

Men mit bud på  opg 3.

ΔQ_vand = m_vand * c_vand * ΔT_vand

ΔQ_lod = m_lod * c_lod * ΔT_lod

Antaget at energien er bevaret i systemet, må der gælde at den totale varmemængde er konstant

ΔQ_vand + ΔQ_lod = 0

m_vand * c_vand * ΔT_vand = - m_lod * c_lod * ΔT_lod

isolér c_lod

c_lod = - ( m_vand * c_vand * ΔT_vand ) / ( m_lod * ΔT_lod )

Slå værdien for c_lod op i en databog.


Skriv et svar til: Har 2 opgaver der driller mig lidt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.