Matematik

2. ordens dif lign

18. december 2012 af rikke1501 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa igen igen!
Hvis der er nogle herinde der kunne tænke sig at læse lidt har jeg noget her jeg rigtig godt kunne tænke mig at høre om det er noget helt volapyk eller ok. Håber der er nogle der vil hjælpe :-) Det ville være super fedt!

Vedhæftet fil: Sætning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

På side 2 omtaler du en relation r1 + r2 = -λ . Hvor kommer den fra?

Du omtaler en koefficient a på 2.-gradsleddet. Hvilken 2.-gradsligning henviser du til her? Og hvad er p , der lige pludselig dukker op? Hvis du sigter til det karakteristiske polynomium mr2 + λr + k , er a jo ikke lig med 1.


Svar #2
18. december 2012 af rikke1501 (Slettet)

Tusind tak for feedback!
Relationen hedder orginalt r1+r2=-p og kommer fra bogen Kalkulus af Tom Lindstrøm, den anden gradsligning der oprindeligt er i bogen lyder y''+py'+ky=0 og det jeg skal beskrive er my''+λy'+ky=0. Det kan godt være jeg har været for naiv og troet at jeg bare kunne sætte de her konstanter ind i stedet :-) Syntes du jeg skal gøre det om? jeg kan simpelthen bare ikke rigtig finde frem til en dybe gående beskrivelse af min differentialligning, kun y''+ay'+by=0 osv :-)
Igen tak for at du tager din tid til at hjælpe!

 


Svar #3
18. december 2012 af rikke1501 (Slettet)

Eller er det helt håbløst? :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

De relationer, du henviser til, gælder jo kun for en normeret 2.-gradsligning, dvs. når koefficienten til 2.-gradsleddet er lig med 1, og det er den jo ikke for differentialligningens karakteristiske ligning.

For den generelle 2.-gradsligning ax2 + bx + c = 0 gælder der om rødderne, at r1 + r2 = -b/a og r1·r2 = c/a .

Så hvis r1 og r2 er rødderne i den karakteristiske ligning mr2 + λr + k = 0, gælder der

r1 + r2 = -λ/m .


Svar #5
18. december 2012 af rikke1501 (Slettet)

Tusind tak for din feedback! Det betyder virkelig meget for mig!


Skriv et svar til: 2. ordens dif lign

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.