Fysik

Tricky mekanisk energi opgave

18. december 2012 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen jeg er i gang med at beregne bilens sluthastighed ud, men ved ikke om fremgangsmåden og facittet er korrekt. Kan i hjælpe med at forklare, hvilken fremgangsmåde, der er den rigtige? Tak

 

Mbil=1250 kg    v=80 km/h      Fmod=160 N  
Den samlede kraft Fydre i kørselsretningen er,
Fydre=Fmotor-Fmodstand
a) Beregn motorkraften , når bilen kører hen ad en vandret vej med konstant hastighed på 80 km/h.
1. newton lov: Den resulterende kraft er nul på en genstand, der bevæger sig med en konstant hastighed.

Derfor er Fmotorkraft=160 N

b) Bilen fortsætter med at køre hen ad en vandret vej. Men nu er motorkraften 350 N, mens bilen kører 200 m. Beregn bilens sluthastighed. Antag at modstandskraften er uændret(160N).
Først, den resulterende(ydre) kraft udregnes:
 Fydre=190N

Derefter udregnes Aydre

Aydre=38000 J

Udregner den kinetisk energi(som er det samme som Emek1):

Emek1=308641J

Dernæst udregnes Emek2, da det jo er sluthastigheden vi skal finde:

Emek2=Aydre+Emek1

=346641 J

Da det er mens bilen kører 200 m, og vi skal beregne v2 ud fra formel for den mekaniske energi, er der ikke tale om en stillestående tilstand, hvilket vi kan se bort fra den potentielle energi.

22,22 m/s ????

 


Skriv et svar til: Tricky mekanisk energi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.