Matematik

Omkreds & Radius

20. december 2012 af Mariiael (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Heej

Har virkelig brug for hjælp i 2 opgaver.

Her er opgavens forklaringen:

Chipsdåse

Højden på en chipsdåse er 20 cm.

V=3,14(pi) * r i anden * h

1) Hvor mange liter kan der være i chipsdåsen hvis omkredsen er 20cm.

2) Hvis rumfanget skal være 500cm (kubikcentimeter) hvad skal radius så være? 

 

Taaaaak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Man må formode, at dåsen har form som en cylinder. Beregn cirklens radius ud fra dens omkreds, og indsæt så i formlen for rumfanget. Omregn rumfanget til dm3 (Liter).

2) Isoler radius r af formlen for rumfanget. Indsæt højden og den nye værdi for rumfanget, og beregn r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2012 af hesch (Slettet)

#0: 

1)  Omkreds = 2 * π * r = 20cm ⇒  r = 20cm / ( 2 * π ) = 3,1831cm

V = π * r2 * h = π * 3,18312cm2 * 20cm = 200cm3 = 0,200dm3 ( liter )

 

2)  π * r2 * h = 500cm3

r2 = 500cm3 / ( h * π )  = 7,958cm ⇒

r = √7,958 = 2,821cm

#1: Undskyld Andersen11: 14år.

 

 

 


Svar #3
20. december 2012 af Mariiael (Slettet)

#2


#0: 

1)  Omkreds = 2 * π * r = 20cm ⇒  r = 20cm / ( 2 * π ) = 3,1831cm

V = π * r2 * h = π * 3,18312cm2 * 20cm = 200cm3 = 0,200dm3 ( liter )

 

2)  π * r2 * h = 500cm3

r2 = 500cm3 / ( h * π )  = 7,958cm ⇒

r = √7,958 = 2,821cm

#1: Undskyld Andersen11: 14år.

 

 

Er svaret så til opgave 1= 0.200dm(kubik) ?

Og opgave 2= 2,821cm? 

Tusind taak :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2012 af hesch (Slettet)

#3:   Ja, hvis jeg har regnet rigtigt, men kontroller hellere, også for at forstå.

PS: Du skriver dm3 ved at skrive "dm", tryk så på knappen "x2" og skriv så "3".  Tryk så på "x2" igen for at komme tilbage til normal skrift.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I 1) er r = 20cm/(2π) = h/(2π) , så

V = π·r2·h = h3/(4π) = 2000cm3/π = 636,6cm3 = 0,637L


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2012 af hesch (Slettet)

#5:  Ja, x2- tasten svigtede på lommeregneren mht. 3,18312, men den er også ved at være gammel.


Skriv et svar til: Omkreds & Radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.