Matematik

Matematik hjælp

20. december 2012 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: C-niveau
Opgaven lyder således
Anja indsatte på et tidspunkt 3000 kr. På en konto med en årlig rente på 3% nu står der 3914,32 på kontoen.

Hvor længe har pengene stået på kontoen?

Hvordan regner jeg det ud????? Help det haster

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n

Man kender K0, Kn og r; løs ligningen for n.


Svar #2
20. december 2012 af lotteBrita (Slettet)

Det er netop det jeg ikke kan finde ud af

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler faktoren (1+r)n og tag så log() på hver side.


Svar #4
20. december 2012 af lotteBrita (Slettet)

3000 * 1,03 ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2012 af LubDub (Slettet)

af #1

Kn = K0 • (1+r)n                    divider med K0 på begge sider af lighedstegnet

Kn / K0 = (1+r)n                    logaritmer

log(Kn / K0) = log((1+r)n)     benyt en logaritmeregneregel

log(Kn / K0) = n • log(1+r)    divider med log(1+r) på begge sider af lighedstegnet

n = log(Kn / K0) / log(1+r)


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.