Fysik

Gåde råd (dem der mener at de skal bruge noter i matematik og fysik)

31. juli 2002 af SP anonym (Slettet)
Til dem der mener at de skal bruge noter i matematik og fysik.

Når du skal til eksamen i fysik A (B?), så er noter ubrugelige, fordi sætninger og regler er så kort og præcist formuleret i fysikbøgerne eller i dit kompendium at dine noter bare er en nøjagtig og måske en lidt forvrænget kopi af lærebøgerne der i sidste ende ikke kan bruges til en presset situation som eksamen. Så derfor, lær de basale ting udenad, dvs. store emneområder, sætninger og love, og slå op i din lærebog til eksamen, såfremt en større uddybning af det hovedområde du skal op i er påkrævet (hvilket det i langt de fleste tilfælde sjovt nok er). Et andet godt råd til denne type eksamen er at du i din læseferie eksaminere dig selv i alle de store hovedområder, så du på denne måde kommer igennem de vigtigste hovedområder og rent faktisk lærer tingene udenad (tal med dig selv, snak med sig selv, og tal med de bedre inderjeg :-P ). Sidst men ikke mindst, gør dig en masse overvejelser, så de bliver helt våde mellem benene… ;-)

Det lyder måske som en barsk påstand at fag som matematik og fysik kræver at du kan tingene udenad, men tro mig, i sidste ende vil rygmarvsindlæringen udvise selvstændighed til eksamen, og denne selvstændighed vil være en stor hjælp hvis du skal fortsætte på videregående uddannelser. I øvrigt kræver eksempelvist universitetet at en stor del af de ’basale’ fysiske love sidder godt fast i rygmarven.

Og så er det heller ikke så svært at lære basale love udenad, eller komme med et godt foredrag indenfor et hovedemne, medmindre man ikke følger med i undervisningen, naturligvis. :-)

Skriv et svar til: Gåde råd (dem der mener at de skal bruge noter i matematik og fysik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.