Matematik

Hjælp til løsning af ligning

30. december 2012 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal isolere y

b - 3y = ay + c

Hvordan gør jeg det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2012 af mathon

 

                b - 3y = ay + c

                (b-c) = ay + 3y = (a+3)y

                y = (b-c)/(a+3)               a ≠ -3


Svar #2
30. december 2012 af Vaksersød (Slettet)

Mange tak. :)

Jeg har også de her ligninger.
 

(x-2)(x-6) = 0

og

x^2+5x = 0

Det er jo så vidt jeg ved andengradsligninger, her skal man finde a, b og c og regne diskriminanten ud,
men hvordan er det nu lige man gør det? Jeg har prøvet og synes ikke rigtig jeg kan få det til at hænge sammen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2012 af mette48 (Slettet)

(x-2)(x-6) = 0

brug 0-regelen

(x-2) = 0

(x-6) = 0

løs disse ligninger

x^2+5x = 0

sæt x uden for parentes,

brug 0-regelen


Svar #4
30. december 2012 af Vaksersød (Slettet)

Ja, jeg har fundet ud af at jeg skal bruge nul reglen.
Men hvordan er den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nulreglen fik du jo så forklaret i den nye tråd, du startede https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1285402

Men det er bedst at holde diskussionen til een tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. december 2012 af mette48 (Slettet)

(x-2)(x-6) = 0

brug 0-regelen

(x-2) = 0

(x-6) = 0

du skal bare løse de to ligninger, men det er selvfølgelig nemmere for dig at gå et andet sted hen for at få svaret der.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. december 2012 af mathon

 

          x2 + 5x = 0

          x (x+5) = 0


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.