Matematik

Matematik

01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej.
Jeg har en opgave som lyder sådan.

3.4: hvor stor er kuglens indvendige radius være, hvis akvariet skal indholde 60L vand?
;-D

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2013 af exatb

V = 60 liter = 60/1000 m3 = 0,060 m3

V = 4/3*π*r3

r = ((3V) /4π)1/3

 = ((3*0,060)/4π)1/3

 = 0,243 m

 


Svar #2
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Så i centimeter er den 243 i radiusen?

Svar #3
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Vil helst have beregninger i centimeter!
Men takker dig

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2013 af exatb

1 liter = 1000 cm3

60 liter = 60000 cm3

Hvis du indsætter 60000 i stedet for 0,06 får du svaret i cm.


Svar #5
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

2,43 er svaret tak. :-D


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2013 af exatb

Neej, 24,3 cm


Svar #7
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Så det er

4/3*π*24,33


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er jo formlen for rumfanget. Udtrykket for radius ud fra rumfanget er korrekt givet i #1.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.