Matematik

diff. ligning

04. januar 2013 af jeppe20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

dy/dx=1/(cosh(y)*e^(2*x))

 

skal opfylde y(0)=0

 

hvordan gør jeg? tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af nielsenHTX

og du mener cosh altså den hyperbolske cosinus funktion?


Svar #2
04. januar 2013 af jeppe20 (Slettet)

ja det er det der står i opgaven!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2013 af nielsenHTX

#2 ok

kender du sech den hyperbolsk sekant funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2013 af mathon

 

                    cosh(y)dy = e-2xdx         som integreres på begge sider

                    sinh(y) = -(1/2)•e-2x + C
og
                    sinh(0) = -(1/2)•e-2•0 + C

                    0 = -(1/2) + C

                    C = (1/2)
hvoraf
                    sinh(y) = -(1/2)•e-2x + (1/2)

                    y = sinh-1((1/2)•(1 - e-2x))

                  

 

                          

 


Svar #5
04. januar 2013 af jeppe20 (Slettet)

hmm giver e^(-2*x) diff ikke -2*e^(-2*x)+C

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2013 af mathon

 

              e-2x   diff er lig med   -2e-2x


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

e-2x integreres i #4.


Skriv et svar til: diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.