Matematik

brug af dictance formlen

26. september 2005 af help (Slettet)
jeg har en opgave der siger at man har radius og centrum. Så skal man vise at cirklen går igennem tre udvalgte punkter. jeg fik af vide at min lærer at man skulle bruge distanceformlen men den er beregnet til en ret linie og et punkt.

hvis det er til nogen hjælp så er centrum (5.0), r= 4 og det tre punkter er A(1.0) B(5.4) og c(9.0)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Din lærer tænker nok på punkt-punkt-afstandsformlen. Afstanden mellem punkterne A(x1,y1) og B(x2,y2) er

|AB|=sqrt((x1-x2)^2+(y1-x2)^2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

hovsa:

|AB|=sqrt((x1-x2)^2+(y1-y2)^2)

Svar #3
26. september 2005 af help (Slettet)

hva betyder sgrt?

Svar #4
26. september 2005 af help (Slettet)

har fundet ud af hva sgrt betyder...

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

kvadratrod.

Alternativt opstiller du en ligning for cirkelen, sætter koordinaterne for punkterne ind, og viser du får et sandt udsagn.

Skriv et svar til: brug af dictance formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.