Matematik

Hjæælp! Matematik ;-)

06. januar 2013 af Jose1235 (Slettet)

Hej, jeg vil rigtig gerne have hjælp, da jeg har lidt svært ved det.

(Jeg har vedhæftet mønsterne).

Nye Fliser ;-)

Opg. 3

A). Beregn prisen af hver af de fem flisenet A-E på side 76.

 

________________________________________________________________________________________________

Kvalitetsfliser

 

Kvadratiske fliser 5 cm. * 5 cm.

>Grå 75 kr. pr m2.

>Farvede 200 kt. pr m2

Trekantede fliser (Halve)

>Grå 90 kr. pr m2

>Farvede 225 kr. pr m2.

 

 

Og man skal finde arealet af de blå og de grå.

Så a'ern bliver: Blå: (4+4*0,5)*(5*5) = 6*25 = 150 cm2

De grå: (8*4,5)*(5*5) = 36*25= 250 cm2.

Så hvad er prisen på a'ern? Og kan i hjælpe med at regne de andres areal?

Mange tak på forhånd.

 

 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Svar #1
06. januar 2013 af Jose1235 (Slettet)

Nogle der kan hjælpe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Der er 100/5 fliser langs kanten af  1 m

på 1 m2 er der 202 fliser = 400 fliser

Priser på 400 fliser (1 m2)

>Grå 75 kr. pr m2 ⇒                              75/400 kr pr flise

>Farvede 200 kt. pr m2 ⇒                    200/400 kr pr flise

Trekantede fliser (Halve) 800 fliser pr m2

>Grå 90 kr. pr m2                                 90/800 kr pr flise

>Farvede 225 kr. pr m2.                       225/800 kr pr flise

 

Tæl hvor mange fliser der er af hver slags og gang det med prisen pr flise


Svar #3
06. januar 2013 af Jose1235 (Slettet)

Jeg forstår det ikke? ;-(


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2013 af mette48 (Slettet)

hvad er det du ikke forstår?

Hvad koster en farvet flise?


Skriv et svar til: Hjæælp! Matematik ;-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.