Matematik

liniær funktion

06. januar 2013 af thelight

hej jeg spurgte lidt tidligere og troede jeg forstod det hvilket jeg desværre ikke gør.

 

hvis jeg nu har y=10x-3

og vil skrive det på formlen

ax+by+c=0

 

og det bliver -10x + y + 3 = 0 hvad skal jeg så sætte ind i afstandsformlen på y's plads? blive det 1 eller 0??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af AMelev

Hvis du har spurgt tidligere, så fasthold tråden!

Ligningen er korretk omformet, men hvad du skal sætte ind afhænger fo af, hvilket punkt du skal finde aftand fra.

Afstandsformlen på denne form er |(a*x-punkt + b*y-punkt + c)|/√(a2 + b2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2013 af SuneChr

         


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2013 af AMelev

hvor x0 = x-punkt er punktets 1. koordinat og tilsvarende med y0.


Skriv et svar til: liniær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.