Matematik

1 opg om ubestemt integral

26. september 2005 af natalia (Slettet)
Udregn denne ubestemt integral:

S (2x+7)(kvadratrod x^2+7x-3)dx

jeg har problemer med denne opgave... hvordan skal man løse den?

Svar #1
26. september 2005 af natalia (Slettet)

det er kun x^2 der er opløftet .. ikke 7x-3

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2005 af Duffy

Du mener altså dette integral


S[(2x+7)*(sqrt(x^2)+7x-3)]dx


...eller hvad?


Duffy

Svar #3
26. september 2005 af natalia (Slettet)

ja netop....
hvordan skal man løse den?



Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2005 af allan_sim

#3.
Hmm.... er du sikker på, at du ikke mener

S(2x+7)(sqrt(x^2+7x-3))dx

altså at kvadratroden er taget af hele andengradspolynomiet?

Hvis det er tilfældet, så prøv at anvende integration ved substitution, idet du sætter t=x^2+7x-3.


Svar #5
27. september 2005 af natalia (Slettet)

#4: det er sådan jeg mener:
S[(2x+7)*(sqrt x^2 + 7x - 3)]dx

kvadratrod i hele x^2 + 7x - 3

jeg skal aflevere mat aflevering imorgen og mangler kun denne opg som jeg ik lige kan overskue..

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2005 af allan_sim

#5.
Ok, men så prøv at bruge mit forslag.

Med t=x^2+7x-3 er dt=(2x+7)dx. Lav nu substitutionen i integralet, find stamfunktionen og substituer tilbage.

Skriv et svar til: 1 opg om ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.