Matematik

Matematik - hvorfor

07. januar 2013 af vmanerlort (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgave i dette dokument:
##Link fjernet af Studieportalen.dk##
3.3 - 3.4



Er der nogle der kan forklarer mig følgende udregninger, hvorfor er de udregnet som de er?

3.3: Hvor høj er siloen?
30*(50:0,60) = 2500 cm = 25m
Det vil sige at siloen er 25m høj

3.4: Hvor langt er der fra Julies øje (A) til pindens top (D)?
AD=kvdr( D2+ a2 )=67 cm
Det vil sige at der er 67cm fra Julies øje (A) og op til pindens top (D)

PS: Er villig til at overfører penge over net-bank, for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

du skal skam ikke betale os. Der sidder mange kompetente mennesker, som vil hjælpe dig her på portalen, så snart de får tid :)


Svar #2
07. januar 2013 af vmanerlort (Slettet)

Hej Melissaaa

Har du tid til at hjælpe - eller prøve på det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

3.3 Se på skitsen i opgaven. De to trekanter ADE og ABC er retvinklede og ensvinklede (ligedannede), så der gælder

|DE| / |AE| = |BC| / |AC| , eller

|BC| = |AC| · |DE| / |AE| = 50m · 30cm/60cm = 50m/2 = 25m

Men det er ikke siloens højde. For at finde siloens højde, skal man også lægge afstanden fra jordoverfladen til Julies øje til.

3.4 Man benytter Pythagoras i trekanten ADE (se den lille skitse), hvor man kender de to kateter AE og DE .


Svar #4
07. januar 2013 af vmanerlort (Slettet)

Hmm, tak skal du have

Andre mere simple løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Mere simpelt får du det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2013 af Moderatoren

Her er en vejledende besvarelse: http://skolehjaelpen.dk/Opgaver/FSA-Matematik-Maj-2012-2258.aspx

 

Der er en simpel løsning i.


Svar #7
07. januar 2013 af vmanerlort (Slettet)

Koster den ikke point?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2013 af YesMe (Slettet)

Er der en bestem regel for at indsætte et eller andet link her på Studieportalen, som linket af trådstarteren blev slettet af moderatoren?


Svar #9
08. januar 2013 af vmanerlort (Slettet)

Godt spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2013 af Moderatoren

#9

 

Det var et ulovligt link. FSA opgavesæt må ikke deles.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Er det en generel regel? For det er jo godt at vide. Jeg ved kun, at uvm ikke stiller dem til rådighed.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2013 af Moderatoren

Ja, det er pga. copyright


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Det gælder vist også nogle fag på de gymnasiale uddannelser.


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. november 2015 af Minnie00 (Slettet)

hej jeg har den samme opg. og jeg forstår ikke hvorfor man skal dividere med 2

bc=50*30/60=50/2=25 m.


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. november 2015 af Minnie00 (Slettet)

:)


Skriv et svar til: Matematik - hvorfor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.