Matematik

Ligning

26. september 2005 af LarsUlri (Slettet)
Løs følgende ligning:

0,25x-3=7(x+3)-0,5x



Nogen der kan hjælpe mig, ved godt hvordan man gør men kan bare ikke få den til at gå op? Hvad får i x til?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2005 af Mester_Bean (Slettet)

x=-3.84

Svar #2
26. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

hmm, tror du du kan skrive din fremgangsmåde?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2005 af Duffy

x = -96/25


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2005 af Mester_Bean (Slettet)

En meget detaljeret fremgangsmåde:

0,25x-3=7(x+3)-0,5x
0,25x-3=7x+21-0,5x
0,25x+0,5x-7x=21+3
-6,25x=24
x=24/-6,25=-3,84

Svar #5
26. september 2005 af LarsUlri (Slettet)

Tusind tak :D

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.