Matematik

Beregn Nulpunkter

08. januar 2013 af thomasni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

 

Jeg har fået denne opgave, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, eller hvor jeg skal starte henne. 

 

Se vedhæftet. 

 

ps. Det er en kort opgave, men jeg ved simpelthen ik hvad jeg skal.

 

mvh. Den usikre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2013 af Andreww (Slettet)

Du skal benytte nulreglen. Find ud af hvilke værdier som indsat på x'ernes plads for hele højresiden til at give nul.

Tegn evt. funktionen i dit CAS-værktøj og se om det stemmer overens,


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Du skal bestemme de x, for hvilke parenteserne hver især = 0. Dette giver dig f´s nulpunkter


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er

f(x) = (1/3)·(x+2)·(x+1)·(x-(5/2))

og man skal beregne funktionens nulpunkter. Man skal løse ligningen f(x) = 0 . Benyt nulreglen. Funktionen er allerede faktoriseret, så nulpunkterne kan aflæses direkte.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2013 af AMelev

Hvis det er uden hjælpemidler skal du benytte nul-reglen: Et produkt er 0 ⇔ en af faktorerne er 0

Eks. (2x - 4)*(x + 1)*(4x - 12) = 0 ⇔ 2x - 4 = 0 eller (x + 1) = 0 eller 4x - 12 = 0 ⇔ x = 2 eller x = -1 eller x = 3

Hvis det er med hjælpemidler kan du løse ligningen med dit CAS-værktøj


Svar #5
08. januar 2013 af thomasni (Slettet)

Tak for hjælpen... MEN vil det så sige at facit er følgende, se vedhæftet. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. januar 2013 af AMelev

Ja, men husk at du skal dokumentere brugen af dit CAS-værktøj - alternativt skal du indsætte de fundne løsninger og dokumentere, at de faktisk er løsninger til ligningen (gøre prøve).


Svar #7
08. januar 2013 af thomasni (Slettet)

Tak for hjælpen, og det har jeg lige gjort. 

 

 


Skriv et svar til: Beregn Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.