Matematik

Opg 92 - teknisk matematik

09. januar 2013 af 6650 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey :) 

Har fået en opgave stillet, som flere i min klasse ikke kan løse, så håber i kan hjælpe mig:

Givet er et ur med time, minut og sekundviser.

På klokkeslettet skal du bestemme følgende:

A: Vinklen mellem minut og timeviseren

B: Vinklen mellem Sekund og Minutviseren

C: Vinklen mellem Sekund og timeviseren

 

Håber der er nogle som kann hjælpe.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af hesch (Slettet)

Kl. 00:00:00 vedtages at alle visere står i vinkel 0º,  ( T = 0, M = 0, S = 0 )

Kl. 03:20:10 må:

T = ( 3 timer )/(12 timer/omdr) + ( 20 minutter)/( 60 minutter/time )/(12 timer/omdr ) +

( 10 sek )/(60 sek/min)/(60 min/time)/(12 timer/omdr ) =

0,27800926 omdr = 100,08333º

Benyt samme måde til at finde M-vinkel og S-vinkel. Vinkel mellem visere findes ved subtraktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2013 af peter lind

På hvilket klokkeslet ?

Du kan bruge at vinklen mellem lodret op og en viser der peger på  minuttallet m er m*360º/60


Svar #3
09. januar 2013 af 6650 (Slettet)

Ej, har glemt at skrive tallet på. Det er 18:40:55

Beklager :P

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2013 af hesch (Slettet)

#3: Benyt i stedet tidspunktet: 06:40:55  ( viserne står i samme stilling ).

Beregn som vist i  #1.

Du skal nu finde  T = 0,5568287 omdr = 200,45833º


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2013 af SuneChr

Lad A svare til 12 på urskiven og B svare til 6 på urskiven.

Lad endvidere lille viser pege ud for T , store viser på M  og sek. viser på S .

Tager vi udgangspunkt i visernes position svarende til kl. 18:00:00  ,  fås for kl.  18:40:55

Lille viser flytter sig 30º pr. time

vinklen (BT) er da 

Store viser flytter sig 360º pr. time

vinklen (ABM) er da 12 gange så stor som (BT)  

Sek. viser   vinkel (ABS)  = 

Nu skulle det være let at udregne forskellene  vinklerne imellem.

 

 

 


Skriv et svar til: Opg 92 - teknisk matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.