Matematik

Reducér udtrykket--- og mange fler

09. januar 2013 af bObbiMe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har nogle problemer med matematik og har brug for hjælp...

 

Opg1

Reducér udtrykket: 7(2a + 3b) - 2(6a - 3b)

Beregn derefter udtrykkets værdi, når a = 4  og b = 3

-------------------------------------------------------------------------------------

Opg2

Når kusen på italienske Lire er o,65 , hvad koster så :

a) 300 Lire    b) 5500 Lire    c) 300.000 Lire

Hvor mange Lire kan fås or 1300 kr. ?

----------------------------------------------------------------------------------------

Opg3

Løs ligningerne:

a) 8x + 3 = 5x + 45

b) 5(9 + 3x) = 3 - 6

-----------------------------------------------------------------------------------------

Opg4

En båndoptager er nedsat fra 660 kr. til 495 kr.

Hvor mange procent udgør nedsættelsen af den oprindelige pris?

-----------------------------------------------------------------------------------------

Opg5

Find værdien af udtrykket:            (x - 8)  (y + 7) ,

når x = 14 og y = 16 .

---------------------------------------------------------------------------------------------

Opg6

Af en tipsgevinst på 18500 kr. skal skttevæsenet have 15%.

Hvor meget får tipperen udbetalt?

For en del af pengene køber han en cykel til 2850 kr.

Resten sættes i banken til 9% p.a. (pro anno = pr. år)

Hvor meget kan tipperen ialt hæve i banken efter et år?

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Svar så hurtigst og godt som muligt, tak <3

stiller flere spørgsmål senere...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Har du tænkt dig at vi skal regne alle opgaverne for dig?

Hvod vil du spørge om/have hjælp til?


Svar #2
09. januar 2013 af bObbiMe (Slettet)

neeeejj... jeg skal have hjælp til det ;)   især når jeg skal reducér og løse ligninger..


Svar #3
10. januar 2013 af bObbiMe (Slettet)

fx. opg1. 7(2a + 3b) - 2(6a - 3b) --------------------- når a = 4 og b = 3

så er det 7(2x4 + 3x3) - 2(6x4 - 3x3) ?

eller er det 7(2x2x2x2 + 3x3x3) - 2(6x6x6x6 - 3x3x3 ?

eller også 7(4x4 + 3x3x3) - 2(4x4x4x4x4x4 - 3x3x3) ?

 

det er det jeg er forvirret i .... -_-


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

2a betyder 2·a , 3b betyder 3·b , 6a betyder 6·a, osv. Indsæt a = 4 og b = 3 og udregn så

7·(2·a + 3·b) - 2·(6·a - 3·b) = 7·(2·4 + 3·3) - 2·(6·4 - 3·3) = ...

Men meningen med opgaven var nok, at man f8rst skulle reducere udtrykket

7·(2·a + 3·b) - 2·(6·a - 3·b) = ...

og så indsætte a = 4 og b = 3 i det reducerede udtryk. Meningen med at reducere et udtryk er, at man gør det simplere og dermed reducerer beregningsarbejdet, når man skal bruge udtrykket.


Skriv et svar til: Reducér udtrykket--- og mange fler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.