Matematik

Løs ligning.

09. januar 2013 af thomasni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

 

Jeg ved overhovedet ikke hvordan jeg skal gå til denne opgave.

Se vedhæftet

 

Mhv. den Usikre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet funktionen

f(x) = 2x - 3

og man skal løse ligningen f(x) = f-1(x) .

Start med at bestemme den omvendte funktion f-1(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2013 af SuneChr

y = 2x - 3  ⇔  x = (y + 3)/2

Løs da     2x - 3  = (x + 3)/2 


Svar #3
09. januar 2013 af thomasni (Slettet)

Det ved jeg godt, men det er mere hvordan man kommer videre derfra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når man har fundet forskriften for f-1(x) er opgaven ikke anderledes end at løse en ligning af formen
f(x) = g(x) , hvor f(x) og g(x) er to lineære funktioner.


Skriv et svar til: Løs ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.