Matematik

HJÆLP med ligning!

09. januar 2013 af annastudent (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg bliver simpelthen ved med at regne to andengradsligninger forkert, er det en der vil hjælpe med at regne den med mellemregninger så jeg kan se hvor fejlen ligger?

1) 1.1x2-0.88x=0.528

2)y+16=225/y

endnu en opgave jeg er i tvivl om: 
er følgende rigtig reduceret?
 

2y-6/4y

2y-6/(2y*2y) 

2y-6:2/2y:2

-3/y

 

på forhånd tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

1) nej. Kom med dine udregninger, så ser vi på det

2) Forkert. 2y*2y = 4y2 og dermed ikke 4y! Prøv istedet at sætte 2 ud for en parentes i tælleren.


Svar #2
10. januar 2013 af annastudent (Slettet)

1)den første ligning har jeg fundet fejlen i, det var en simpel tastefejl.
derimod sidder jeg stadig fast med y+16=225/y

jeg starter med at gange med y på begge sidder for at komme af med brøken 
y*y+16=225*y/y
y2+16-225=0

y^2-209=0
her bruger jeg nul reglen
y^2=209

y=±√209

hvor går det galt? 

2) selvfølgelig! det er da også rigtigt! 

Jeg er med nu:

2y-6/4y
2(y-3)/2*2y
y-3/2y

 


kan du skubbe mig igang med denne her? 
jeg ved at d=0 for at der kun er en løsning, men kan ikke lige finde ud af hvad jeg skal starte med. 

B5. Bestem de værdier for k, der gør at ligningen har netop én løsning:
x2+ (k + 3)x + 4k = 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når du ganger med y på venstre side, skal du gange hvert led med y. Du har kun ganget det første led y med y. Det andet led 16 skal også ganges med y.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

B5. Ligningen er en 2.-gradsligning. Den har netop een løsning, når dens diskriminant d er lig med 0.


Svar #5
10. januar 2013 af annastudent (Slettet)

det slog mig lige hvordan jeg skulle regne B5, har fået k til at være 1 eller -7

#2 tusind tak! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Dine løsninger for k er ikke rigtige. Ligningen

x2 + (k+3)x +4k = 0

har netop een løsning, når dens diskriminant d = 0 , dvs

d = (k+3)2 - 4·1·4k = 0 , eller

k2 -10k + 9 = 0 , der faktoriseres

(k-1)(k-9) = 0, altså for

k = 1 eller k = 9 .


Skriv et svar til: HJÆLP med ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.