Matematik

Differentiering

10. januar 2013 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan differentierer man

f(x)= 4x*ln(x) -1 jeg får 4*ln(x)-1 +4 er dette korrekt?

lommeregneren siger 4*ln(x) +4?? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2013 af nielsenHTX

lommeregneren har ret...

en konstant differentieret er 0 altså

(a)'=0 for alle a∈R


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Det er lommeregneren der har ret.

(4xln(x)-1)' = 4(x*1/x) + 1*ln(x)) = 4ln(x) +4

Du skal differentiere et produkt af x og ln(x).


Svar #3
10. januar 2013 af Jelly (Slettet)

okay tak.

hvordan differentierer man

f(x)= (3x2-xex ) / 3  ?

Håber på respons


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2013 af nielsenHTX

produkt reglen igen 

 (ex)'=ex og (axn)'=anxn-1

((3x2-xex ) / 3)'=(1/3)*((3x2)'-(x(ex)'+(x)'ex)=...


Svar #5
10. januar 2013 af Jelly (Slettet)

okay tak

hvad med f(x)= (ax+b)*ln(x) ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2013 af nielsenHTX

#5 produkt reglen igen igen


Svar #7
10. januar 2013 af Jelly (Slettet)

er dette korrekt?

((3x2-xex ) / 3)'=(1/3)*((3x2)'-(x(ex)'+(x)'ex)= 3x-ex+ex= 3x ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er ikke korrekt.

f(x) = (3x2-xex ) / 3 = x2 - (1/3)·x·ex

f '(x) = 2x -(1/3)·(ex + xex) = 2x - (1/3)·(1+x)·ex


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.