Matematik

Ligninger

10. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En der kan give hjælp til denne ligning;

-2x2-9 =-3x2+16


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at det er

-2x2 - 9 = -3x2 + 16

Læg 3x2 til på hver side, og læg 9 til på hver side. Løs så den fremkomne ligning.


Svar #2
10. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Tak for hjælpen! Er svaret så x = 7 ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, slet ikke. Du skulle gerne nå frem til x2 = 25 . x er altså et tal, der ganget med sig selv bliver lig med 25.


Svar #4
11. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Jeg prøver igen!


Svar #5
11. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Nu faldt jeg fejlen, tak!


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.