Matematik

forklaring og hjælp til cos, sin og tan

12. januar 2013 af hehehej (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg skal til prøve her om tre uger, og jeg er igang med at repetere de emner, vi har haft i løbet af året, og et af dem er sinus, tangens og cosinus, hvilket jeg har meget svært ved.

Min lære har forklaret det et par gange, og da han er rigtig dårlig til at forklare, får jeg et problem. Jeg har "prøvet" at lave 3 opgaver, hvor man skal benytte sig af formlen cos, sin og tan. 

Det jeg har svært ved er, hvornår jeg skal bruge disse tre formler, håber I kan forklare, hvornår jeg skal bruge de 3 formler


Mvh. Mette.

Vedhæftet fil: Tangens.jpg

Svar #1
12. januar 2013 af hehehej (Slettet)

sinus...

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #2
12. januar 2013 af hehehej (Slettet)

cosinus

Vedhæftet fil:cosinus.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at tan(B) = b/a . Man kender B og b og skal finde a.

I en retvinklet trekant er

tan(vinkel) = (modstående katete) / (hosliggende katete)

sin(vinkel) = (modstående katete) / (hypotenusen)

cos(vinkel) = (hosliggende katete) / (hypotenusen)


Svar #4
12. januar 2013 af hehehej (Slettet)

Hvad menes med hosliggende? Og når man siger hosliggende/hypotenusen er det så fordi man har begge tal?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den modstående katete ligger over for vinklen, den hosliggende katete er vinklens ene ben. Man indsætter, hvad man kender i formlerne og isolerer så det der søges.


Skriv et svar til: forklaring og hjælp til cos, sin og tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.