Matematik

Matematik hjælp

13. januar 2013 af 120867Per (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Fra Nyborg til Korsør er der 26 km at sejle
Hvor mange sømil er der når 1 sømil = 1852 meter
Overfarten tager 1 time og 20 minutter
Hvor hurtigt sejler færgen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af SuneChr

1,852 km = 1 sømil

1 km = 1/1,852 sømil

26 km = 26·1/1,852 sømil

1 time 20 min = 11/3 time = 4/3 time

Færgen sejler med en hastighed på

26·3/(1,852·4) sømil pr. time, som også hedder knob.

 


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.