Matematik

Løsning af ligning

13. januar 2013 af hejfjolle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en matematik opgave, som jeg ikke kan huske hvordan man løser. 

 

"Gør rede for, at x=2 er en løsning til ligningen (x-1)*(4x-8)=0"

 

Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af peter lind

Erstat x med 2 på venstre side og vis at resultatet bliver 0


Svar #2
13. januar 2013 af hejfjolle (Slettet)

Kan man ikke løse ligningen, og vise at det giver 2? 

Og hvordan løser man ligningen? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2013 af SuneChr

Ligningen løses, som den ser ud. Den består af to faktorer, hvor produktet giver 0.

Man anvender nul-reglen, der siger, at når et produkt er nul, er mindst en af faktorerne nul.

Så der er to parenteser at kigge på og to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2013 af peter lind

I opgaven står der at du skal eftervise at x=2 er en løsning ikke at du skal løse ligningen. Dette gøres som angivet i #1

Hvis du vløse ligningen skal du bruge nulreglen: Hvis et produkt er 0 er mindst en af faktorene 0


Svar #5
13. januar 2013 af hejfjolle (Slettet)

Men skal man ikke gange de to parenteser? Og hvordan gør man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2013 af ChemistryIsKey

Hvis x = 2 skal være en løsning til ligningen, så må indsættelse af 2 på x's plads medføre, at ligningen er sand (samme værdi på begge sider af lighedstegnet). Du kan gøre prøve ved:

     (x - 1) * (4x - 8) = 0 ⇔

     (2 - 1) * (4 * 2 - 8) = 0 ⇔

     1 * (8 - 8) = 0 ⇔

     1 * 0 = 0 ⇔

     0 = 0

∴ Er x = 2 en løsning til ligningen (x - 1) * (4x - 8) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2013 af peter lind

Det kan du godt men det er nemmere at gøre som foreslået i #3 og #4


Svar #8
13. januar 2013 af hejfjolle (Slettet)

Okay, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.